Eksperci w dziedzinie ochrony danych osobowych

Nauczymy Cię jak postępować z danymi osobowymi zgodnie z prawem

RODO w marketingu i e-commerce

14

czerwca 2022r.

godz. 10.00 – 15.00

Miejsce: szkolenie online

Prowadzący: adw. Martyna Gosz,

r. pr. Tomasz Osiej

Cena 390 zł

+ 23% VAT

14

lipca 2022r.

godz. 10.00 – 15.00

Miejsce: szkolenie online

Prowadzący: adw. Martyna Gosz,

r. pr. Tomasz Osiej

Cena 390 zł

+ 23% VAT

15

września 2022r.

godz. 10.00 – 15.00

Miejsce: szkolenie online

Prowadzący: adw. Martyna Gosz,

r. pr. Tomasz Osiej

Cena 390 zł

+ 23% VAT

Branża marketingowa i e-commerce to te branże, które najmocniej odczuły wejście w życie nowych zasad przetwarzania danych osobowych (RODO). Zastanawiasz się, czy zasady przetwarzania danych osobowych w Twojej firmie odpowiadają zasadom RODO?
Skorzystaj z wiedzy naszych ekspertów, którzy odkryją przed Państwem szereg często wątpliwych zagadnień dotyczących loterii, konkursów, treści reklamowych czy innych akcji marketingowych.
Jak temu sprostać, by w pełni skorzystać z dostępnych kanałów i narzędzi marketingowych nie narażając się na konsekwencje prawne? Zapraszamy na szkolenie online

Korzyści ze szkolenia:

Nowe kompetencje i umiejętności

Praktyczne rozwiązania gotowe do wdrożenia

Możliwość zadawania pytań w trakcie i po szkoleniu

Certyfikat uczestnictwa

Celem szkolenia jest przekazanie uczestnikom niezbędnej i praktycznej wiedzy związanej z prowadzeniem działań marketingowych zgodnie z rozporządzeniem o ochronie danych osobowych RODO oraz innych aktualnie obowiązujących przepisów prawa.

Szkolenie dedykowane jest:

  • Dla osób zajmujących się marketingiem internetowym, w szczególności dla specjalistów ds. marketingu, pracowników działów marketingu i agencji interaktywnych, marketerów, telemarketerów.
  • Dla osób zajmujących się sprzedażą online i obsługą sklepów internetowych.
  • Dla osób, które chciałaby się dowiedzieć jak prowadzić działalność marketingową aby bezpiecznie przetwarzać dane swoich klientów zgodnie z RODO i przepisami.

Uczestnicy szkolenia:

  • Dowiedzą się, jak prowadzić działalność marketingową zgodnie z RODO i przepisami szczególnymi,
  • Usłyszą, jak sprawnie wdrożyć właściwe rozwiązania w organizacji,
  • Dowiedzą się, jak zgodnie z prawem, a jednocześnie skutecznie, zbudować bazę marketingową swojej firmy,
  • Poznają prawne ramy prowadzenia działalności e-commerce z uwzględnieniem praw konsumentów,
  • Dowiedzą się w jakich obszarach działań prowadzonych w Internecie należy identyfikować główne ryzyka prawne,
  • Poznają zasady prawidłowej konstrukcji zgód marketingowych (e-mail marketing, telemarketing).

1. Przetwarzanie danych w działalności marketingowej
a. Podstawy prawne przetwarzania danych osobowych w marketingu – zgoda, uzasadniony interes, umowa;
b. Regulacje szczególne – Ustawa o świadczeniu usług drogą elektroniczną, Prawo Telekomunikacyjne;
c. Obowiązek informacyjny;
d. Role w procesie przetwarzania danych:
• Reklamodawca;
• Organizator Konkursu;;
• Agencja marketingowa;
• Administrator fanpage’a.
2. Wybrane działania marketingowe
a. Przetwarzanie danych w celach promocyjnych:
• Konkurs;
• Loteria;
• Program lojalnościowy;
b. Badanie satysfakcji klienta;
c. Marketing podmiotów trzecich i udostępnienie danych osobowych w celach marketingowych;
d. Pliki cookies;
e. Newsletter;
f. Zapłata danymi osobowymi;
3. Bazy marketingowe
a. Budowa legalnej bazy marketingowej;
b. Zewnętrzne bazy danych – bazy powszechnie dostępne (KRS, CEIDG, media społecznościowe, inne źródła);
c. Kupowanie baz marketingowych i ryzyka prawne z tym związane.

Zakończenie i pytania.

 

Martyna Gosz
 
Adwokatka, absolwentka prawa Wydziale Prawa i Administracji i Ekonomii Uniwersytetu im. A. Mickiewicza w Poznaniu, a także Akademii L. Koźmińskiego w Warszawie na kierunku „Prawo Nowoczesnych Technologii”.

Specjalizuje się w zakresie ochrony danych osobowych, prawie nowych technologii, e-Commerce, a także prawie ubezpieczeń i prawie karnym. Pełniła także funkcję IODO w sektorze finansowym i ubezpieczeniowym. Od czasów studenckich angażuje się w wolontariat prawniczy (inicjatywy pro bono).
W Omni Modo zajmuje się obsługą podmiotów prywatnych z branży motoryzacyjnej i kosmetycznej oraz podmiotów publicznych. Posiada bogate doświadczenie w prowadzeniu całościowych audytów oraz wdrożeń z RODO, a także bieżącym doradztwie w zakresie przetwarzania danych osobowych.

Tomasz Osiej
 
Radca Prawny, Europejski Rzecznik Patentowy, Partner zarządzający w kancelarii Osiej i Partnerzy, ekspert z zakresu ochrony danych osobowych, własności przemysłowej oraz prawa nowych technologii, a także Wiceprezes Związku Firm Ochrony Danych Osobowych. Absolwent Wydziału Prawa i Administracji Uniwersytetu Warszawskiego oraz Instytutu Prawa Własności Intelektualnej na Uniwersytecie Jagiellońskim. Autor licznych publikacji oraz książek, w tym m.in. „RODO w 15 krokach – Praktyczny Poradnik dla Przedsiębiorców”, „Ogólne rozporządzenie o ochronie danych osobowych. Wybrane zagadnienia” (współredaktor dr Maciej Kawecki). Audytor, prelegent na licznych konferencjach, występujący jako ekspert z zakresu ochrony danych w mediach. Wykładowca na studiach podyplomowych na Uniwersytecie Jagiellońskim.
  • Zgłoszenia na szkolenie można dokonać poprzez formularz „Zapisz się na szkolenie”

lub wysyłając je na adres: szkolenia@omnimodo.com.pl

  • Na 3 dni przed szkoleniem na wskazany w zgłoszeniu adres e-mail, otrzymasz dane do zapłaty z prośbą o jej uiszczenie.
  • Po dokonaniu wpłaty otrzymasz wiadomość z  zaproszeniem na szkolenie wraz  z unikalnym linkiem do platformy.
  • W dniu szkolenia logujesz się do platformy z dowolnego miejsca na dowolnym urządzeniu (komputer, tablet lub telefon).
  • W trakcie szkolenia widać ekran prowadzącego oraz jego samego.
  • Możesz zadawać pytania trenerowi.
  • Materiały otrzymasz w formacie PDF wraz z certyfikatem potwierdzającym udział w szkoleniu.
  • Po zakończeniu szkolenia, nie ma możliwości jego ponownego odtworzenia.

W ramach szkolenia każdy uczestnik otrzymuje:

Materiały szkoleniowe w wersji elektronicznej

Certyfikat poświadczający udział w szkoleniu

Wsparcie merytoryczne po szkoleniu

Na wszelkie pytania dotyczące szkoleń odpowiemy pod numerami telefonów:
(22) 616 25 70 oraz +48 502 109 114
lub drogą mailową: szkolenia@omnimodo.com.pl

Szkolenia, które mogą Cię zainteresować

Zaufali nam

NEWSLETTER

Zapisz się na newsletter gdpr.pl, aby otrzymywać najświeższe informacje, opinie i rozstrzygnięcia ze świata RODO.

SKONTAKTUJ SIĘ Z NAMI

Jeśli jesteś zainteresowany naszą ofertą lub realizacją swojego projektu, napisz do nas wiadomość!

© Copyright 2021 Omni Modo. Wszelkie prawa zastrzeżone | Wykonanie: Agencja Portal

Formularz zapisu na szkolenie

A problem was detected in the following Form. Submitting it could result in errors. Please contact the site administrator.
Dane Uczestników
Skąd dowiedziałeś się o szkoleniu?
Wybierz datę szkolenia
Razem do zapłaty:
Uwagi:

Warunki uczestnictwa i rezygnacji ze szkolenia

Warunki uczestnictwa

1. Warunkiem uczestnictwa w szkoleniu on-line jest wypełnienie i wysłanie formularza zgłoszeniowego dostępnego na stronie www.omnimodo.com.pl.
2. Po otrzymaniu potwierdzenia przyjęcia zgłoszenia, Uczestnik jest zobowiązany do wpłacenia wskazanej przez Organizatora kwoty.
3. Domyślnym kanałem płatności jest przelew bankowy.
4. Wszelkie dane niezbędne do dokonania płatności Organizator prześle na adres poczty elektronicznej podany w formularzu zgłoszenia z prośbą o przesłanie potwierdzenia przelewu na adres: szkolenia@omnimodo.cpm.pl.
5. W przypadku braku zaksięgowanej wpłaty na rachunku bankowym w terminie określonym przez Organizatora, zgłoszenie Uczestnika zostaje anulowane.
6. W przypadku opłacenia udziału w szkoleniu i nie wzięcia w nim udziału, wpłata nie jest zwracana.
7. Uczestnik otrzyma link do logowania przesłany na adres wskazany na formularzu zgłoszenia na 1 dzień przed planowaną datą szkolenia.

Omni Modo zastrzega sobie prawo do odwołania szkolenia z przyczyn niezależnych.

Warunki i zasady rezygnacji

Rezygnacja z udziału w szkoleniu powinna nastąpić w formie pisemnej (e-mail) najpóźniej na 2 dni przed szkoleniem.

Administrator danych osobowych

Administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Omni Modo z siedzibą w Warszawie (03-937) przy ul. Zwycięzców 45/29. Pani/Pana dane będą wykorzystywane w celu zawarcia i wykonania umowy, której przedmiotem jest szkolenie, a także – w przypadku wyrażenia stosownych zgód - w celach marketingowych Administratora. Przysługuje Pani/Panu prawo do żądania dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, ograniczenia przetwarzania, prawo do wyrażenia sprzeciwu i wycofania zgody oraz prawo do przenoszenia danych. Czytaj więcej

Administrator danych osobowych

Administratorem podanych przez Panią/Pana danych osobowych jest Omni Modo z siedzibą w Warszawie (03-937) przy ul. Zwycięzców 45/29.

W jakim celu i na jakiej podstawie przetwarzamy Pani/Pana dane?

Przetwarzanie Pani/Pana danych osobowych następuje w celu zawarcia i wykonania umowy, której przedmiotem jest szkolenie, wypełnienia obowiązków nałożonych na Administratora przez prawo, a także dochodzenia lub obrony przed ewentualnymi roszczeniami powstałych z umowy.

Jeśli ma Pani/Pan jakiekolwiek pytania odnośnie przetwarzania przez nas danych, czy praw jakie Pani/Panu w związku z tym przysługują, proszę o przesłanie maila na adres rodo@omnimodo.com.pl

Podstawą prawną przetwarzania przez nas Pani/Pana danych osobowych jest niezbędność do zawarcia i wykonania umowy (tj. art. 6 ust. 1 lit. b Rozporządzenia Ogólnego o Ochronie Danych Osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r., dalej: „RODO”).

Podstawę prawną przetwarzania przez nas Pani/Pana danych osobowych jest także prawnie uzasadniony interes Administratora (art. 6 ust. 1 lit. f RODO) polegający na zabezpieczeniu informacji w tym dowodów na wypadek konieczności dochodzenia roszczeń lub obrony przed roszczeniami skierowanymi przeciwko nam, a powstałymi z łączącej nas umowy.

Podstawę prawną przetwarzania przez na Pani/Pana danych osobowych jest ponadto prawny obowiązek nałożony przez przepisy szczególne (art. 6 ust. 1 lit. c RODO) polegający na konieczności spełnienia wymagań prawa podatkowego.

Dane będą przekazane wyłącznie do podmiotów świadczących na naszą rzecz usługi wsparcia w tym usługi księgowe, kadrowe oraz IT, przy czym takie podmioty przetwarzają dane na podstawie umów zawartych z nami i wyłącznie zgodnie z naszymi poleceniami. Poza wymienionymi podmiotami Pani/Pana dane mogą zostać udostępnione wyłącznie na żądanie podmiotów upoważnionych do tego na podstawie przepisów prawa.

Okres przechowywania danych

Pani/Pana dane osobowe będą przechowywane przez okres przedawnienia ewentualnych roszczeń, które mogą powstać z łączącej nas umowy. Dokumenty księgowe będą przechowywane przez okres wymagany przepisami prawa podatkowego. Podanie danych osobowych jest warunkiem zawarcia umowy, a konsekwencją ich niepodania jest brak możliwości jej zawarcia.

Jakie przysługują Pani/Panu prawa w związku z przetwarzaniem przez nas danych?

Ma Pani/Pan prawo żądania dostępu do danych, sprostowania, usunięcia, przenoszenia, ograniczenia ich przetwarzania.

Ma Pani/Pan prawo do zgłoszenia sprzeciwu.

W celu realizacji jednego ze swoich praw proszę skontaktować się z nami korzystając z podanego wyżej adresu mailowego.

Bezpieczeństwo Pani/Pana danych jest dla nas priorytetem, jeśli jednak uznasz, że przetwarzając dane naruszamy przepisy RODO, ma Pani/Pan prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie przez Omni Modo podanych powyżej danych osobowych w celach marketingowych poprzez przesyłanie na udostępniony adres poczty elektronicznej informacji handlowej kierowanej do mnie przez Omni Modo.

Michał Rygiel

Prawnik, Specjalista ds. Ochrony Danych Osobowych

Adwokat. Ochroną danych osobowych i prawem nowych technologii zajmuje się od kilku lat.  Doświadczenie zawodowe zdobywał w firmach z branży IT oraz zajmujących się konsultingiem i doradztwem prawym w tym zakresie. Posiada również doświadczenie w obsłudze korporacyjnej w zakresie compliance ze szczególnym uwzględnieniem zagadnień ochrony danych osobowych oraz ładu korporacyjnego.

Marta Krawczyk

Prawnik, Specjalista ds. Ochrony Danych Osobowych

Prawnik, absolwentka Wydziału Prawa, Prawa Kanonicznego i Administracji Katolickiego Uniwersytetu Jana Pawła II w Lublinie. Wiedzę pogłębiała m.in. podczas studiów podyplomowych Wykonywania funkcji Inspektora Ochrony Danych (INP PAN w Warszawie).

Od lat zajmuje się sprawami z zakresu prawa nowych technologii w szczególności prawem ochrony danych osobowych. Doświadczenie zawodowe zdobywała m.in. w Urzędzie Ochrony Danych Osobowych oraz Parlamencie Europejskim.

W Omni Modo zajmuje się obsługą podmiotów prywatnych z branży produkcyjnej oraz podmiotów publicznych. Ponadto, wspomaga IOD w pełnieniu funkcji. W obszarze jej szczególnych zainteresowań leży tematyka ochrony danych przy przetwarzaniu transgranicznym oraz transferu danych do państwa trzecich.

Karol Kozieł

Radca prawny, Specjalista ds. Ochrony Danych Osobowych

Radca prawny wpisany na listę radców prawnych prowadzoną przez Radę Okręgowej Izby Radców Prawnych w Kielcach, absolwent Wydziału Prawa i Administracji Uniwersytetu Jagiellońskiego w Krakowie. Wiedzę  pogłębiał podczas studiów podyplomowych Prawo Nowoczesnych Technologii (INP PAN w Warszawie) oraz Nowoczesne Usługi Biznesowe (UTH w Radomiu). Ukończył programy Summer Law School on Intellectual Property Law oraz Summer Law School on Business Law organizowane przez University of Minho w Bradze.

Specjalizuje się w prawie e-commerce, ochronie konsumentów oraz  prawie ochrony danych osobowych. Doświadczenie zdobywał współtworząc i kierując działem prawnym wiodącego polskiego portalu internetowego z branży turystycznej oraz podczas pracy w kancelarii wyspecjalizowanej w prawie nowych technologii.  Autor publikacji naukowych i popularnonaukowych z zakresu ochrony danych osobowych w tym  „Komentarza do Ustawy z dnia 10 maja 2018 o ochronie danych osobowych” (współautorstwo i redakcja).  Wykładowca Wyższej Szkoły Bankowej w Warszawie.

Martyna Gosz

Adwokatka, Specjalistka ds. Ochrony Danych Osobowych

Adwokatka, absolwentka prawa Wydziale Prawa i Administracji i Ekonomii Uniwersytetu im. A. Mickiewicza w Poznaniu, a także Akademii L. Koźmińskiego w Warszawie na kierunku „Prawo Nowoczesnych Technologii”.
Specjalizuje się w zakresie ochrony danych osobowych, prawie nowych technologii, e-Commerce, a także prawie ubezpieczeń i prawie karnym. Pełniła także funkcję IODO w sektorze finansowym i ubezpieczeniowym. Od czasów studenckich angażuje się w wolontariat prawniczy (inicjatywy pro bono).
W Omni Modo zajmuje się obsługą podmiotów prywatnych z branży motoryzacyjnej i kosmetycznej oraz podmiotów publicznych. Posiada bogate doświadczenie w prowadzeniu całościowych audytów oraz wdrożeń z RODO, a także bieżącym doradztwie w zakresie przetwarzania danych osobowych.

Daniel Niwiński

Prawnik, Specjalista ds. Bezpieczeństwa Informacji

Absolwent SWPS Uniwersytetu Humanistycznospołecznego w Warszawie na kierunku Prawo, Audytor Wiodący Systemu Zarządzania Bezpieczeństwem Informacji (ISO 27001), student wydziału Informatyki w Polsko-Japońskiej Akademii Technik Komputerowych w Warszawie. W swojej pracy zawodowej specjalizuje się w zagadnieniach związanych z bezpieczeństwem informacji, cybersecurity oraz ochroną danych osobowych. Doświadczenie zawodowe zdobywał m.in. w spółce z branży IT, w której zbudował od podstaw dział bezpieczeństwa informacji. Przez lata współprowadził również spółkę z branży handlu zagranicznego, aktywnie wspierając Zarząd zarówno w aspektach biznesowych jak i prawnych. W okresie studiów aktywnie wspierał działalność uczelni jako członek studenckiej poradni prawnej. Od 2019 roku współpracuje z Omni Modo w zakresie audytów bezpieczeństwa informacji, audytów ochrony danych osobowych oraz opracowywania i wdrażania procedur bezpieczeństwa.

Arkadiusz Rzycki

Project Manager

Absolwent Akademii Leona Koźmińskiego na kierunku „Zarządzanie procesowe”. Audytor wiodący ISO/IEC 27001, audytor wewnętrzny ISO 9001. Specjalizuje się w zagadnieniach dotyczących bezpieczeństwa informacji, wymogów techniczno-organizacyjnych wynikających z przepisów RODO w zakresie bezpieczeństwa oraz przetwarzania danych osobowych, analizy ryzyka, zarządzania procesami i projektami. Doświadczenie zawodowe zdobywał w międzynarodowej instytucji finansowej. Od 2016 roku związany z Omni Modo.  Posiada długoletnie doświadczenie w zakresie zarządzania, realizacji projektów (w tym zapewniających zgodność z obowiązującymi przepisami prawa).  Przeprowadza audyty, szkolenia, opracowuje i wdraża dokumentację niezbędną do osiągnięcia celów realizowanych procesów, zgodności z wymogami organizacji, wdrażanych systemów zarządzania, jak również przepisów prawa.

Wojciech Habrowski

Radca prawny, Specjalista ds. Ochrony Danych Osobowych

Radca prawny, absolwent Wydziału Prawa i Administracji Uniwersytetu Jagiellońskiego w Krakowie.

Zajmuje się sprawami z zakresu prawa ochrony danych osobowych, szeroko pojętego prawa cywilnego, w szczególności prawa zobowiązań, prawa gospodarczego oraz prawa pracy. Doświadczenie zawodowe zdobywał w renomowanych kancelariach radców prawnych, a także w kancelarii notarialnej.

W Omni Modo, do jego obowiązków należy bieżące doradztwo na rzecz klientów, wsparcie IOD, przeprowadzanie audytów zgodności z RODO oraz szkoleń. Odpowiada m.in. za obsługę klientów z branży energetycznej .