Przeszkoleni pracownicy to gwarancja bezpieczeństwa danych w Twojej firmie!

E-learning RODO dla pracowników


Jeśli chcecie Państwo, aby Wasi pracownicy zdobyli w szybki i przystępny sposób wiedzę z zakresu ochrony danych osobowych, szkolenie „E-learning RODO dla pracowników” jest idealnym rozwiązaniem!

E-learning łączy w sobie ciekawą i interaktywną formę przyswajania wiedzy o RODO  z wysoką jakością merytoryczną szkolenia opracowanego przez ekspertów ochrony danych osobowych

Szkolenie adresowane jest do:

  • Wszystkich pracowników mających kontakt z danymi osobowymi niezależnie od branży,
  • Kadry zarządzającej firm i instytucji,
  • Właścicieli przedsiębiorstw.

Dlaczego warto wybrać szkolenie e-learningowe?

  • Dostępność i wygoda – uczestnik może w dowolnym w czasie i miejscu odbyć szkolenie. Wystarczy dostęp do internetu!
  • Jakość – zawartość merytoryczna szkolenia została przygotowana przez ekspertów ds. ochrony danych osobowych z wieloletnim doświadczeniem. Nasze szkolenia są na bieżąco aktualizowane, zawierają aktualne przepisy wynikające z nowej ustawy o ochronie danych osobowych z 10 maja , a także przepisów RODO, dzięki czemu nie zaskoczą Państwa żadne zmiany.
  • Efektywność – dzięki interaktywnej i multimedialnej formie szkolenia oraz kolorowej grafice wiedza jest łatwiej przyswajalna i aktywizuje uczestnika.
  • Weryfikacja wiedzy – w trakcie szkolenia oraz po jego zakończeniu uczestnik otrzyma zestaw pytań kontrolnych, które weryfikują przyswojenie wiedzy. Pracodawca otrzyma raport z listą pracowników, którzy zakończyli szkolenie.
  • Skuteczność – można przeszkolić tysiące pracowników w tym samym czasie.
  • Redukcja kosztów – szkolenie realizowane w formie mobilnej jest tańsze, nie ma potrzeby rezerwacji miejsca na szkolenie, jego obsługi i zapewnienia materiałów szkoleniowych.
  • Czas – nasze szkolenie trwa 20 min. (wersja podstawowa) lub  60 min. (wersja rozszerzona) co pozwala pracownikowi na realizację szkolenia bez zaniedbania bieżących obowiązków służbowych.

To jeszcze nie wszystkie zalety tej formy szkolenia…

Szkolenie e-learningowe może stanowić uzupełnienie szkoleń stacjonarnych i być:

  • wstępem do szkolenia tradycyjnego – uczestnik przychodzi na szkolenie już z wiedzą podstawową,
  • uzupełnieniem szkolenia tradycyjnego – uczestnik może poszerzyć swoją wiedzę o zagadnienia zawarte w e-learningu,
  • utrwaleniem wiedzy zdobytej na szkoleniu tradycyjnym – uczestnik może przejść szkolenie e-learningowe w celu przypomnienia i usystematyzowania wcześniej zdobytej wiedzy.

Szkolenie „E-learning RODO dla pracowników” w wersji podstawowej trwa 20 minut i obejmuje następujące zagadnienia:

  1. Co zmieniło RODO?
  2. Zmiany w przepisach sektorowych
  3. Czym są dane osobowe?
  4. Dane zwykłe i szczególne kategorie danych
  5. Co to jest przetwarzanie danych osobowych?
  6. Kiedy przetwarzamy dane osobowe?
  7. Przetwarzanie danych osobowych –  osoby odpowiedzialne
  8. Obowiązek informacyjny
  9. Obowiązki pracownika przetwarzającego dane osobowe
  10. Rola Inspektora Ochrony Danych
  11. Odpowiedzialność cywilna, administracyjne kary pieniężne, odpowiedzialność karna
  12. Administracyjne kary pieniężne – za co?
  13. Co bierze pod uwagę organ nakładający kary?

Szkolenie „E-learning RODO dla pracowników” w wersji rozszerzonej trwa 60 minut i obejmuje następujące zagadnienia:

1. RODO – co zmieniło i dlaczego jest tak ważne dla Twojej firmy?
2. Zmiany w przepisach sektorowych
3. Czym są dane osobowe?
4. Dane zwykłe i szczególne kategorie danych
5. Co oznacza przetwarzanie danych osobowych?
6. Podstawowe zasady przetwarzania danych osobowych?
7. Podstawy przetwarzania danych – przykłady
8. Zasady przetwarzania danych – najczęstsze błędy
9. Podstawowe wymogi w zakresie przetwarzania danych osobowych
10. Na kim spoczywają obowiązki związane z przetwarzaniem danych osobowych?
11. Najczęściej wykorzystywane podstawy prawne przetwarzania danych osobowych
12. Obowiązek informacyjny w przypadku zbierania danych
13. Jakie obowiązki spoczywają na administratorze danych?
14. Prawa osób, których dane są przetwarzane
15. Obowiązki o jakich musi pamiętać pracownik przetwarzający dane osobowe
16. Jaką rolę pełni Inspektor Ochrony Danych w firmie i jaka spoczywa na nim odpowiedzialność?
17. Odpowiedzialność cywilna, karna oraz kary pieniężne – za co?
18. Co bierze pod uwagę organ nakładający kary?

Test wiedzy

Szkolenie zarówno w wersji podstawowej jak i rozszerzonej kończy się testem jednokrotnego wyboru losowo wybranych pytań.

W przypadku niezaliczenia testu uczestnik zmuszony jest do ponownego przejścia całego szkolenia.

Uczestnik szkolenia po zaliczonym teście może wydrukować sobie samodzielnie certyfikat ukończenia szkolenia.

Pracodawca otrzymuje bieżący raport z listą pracowników i ich postępach w szkoleniu.

Każdy uczestnik 5-dniowego Kompleksowego Szkolenia dla Inspektorów Ochrony Danych otrzymuje darmowy dostęp do szkolenia „E-learning RODO dla pracowników”: na 1 miesiąc za darmo!

Szkolenie dedykowane

Oferujemy możliwość dostosowania szkolenia pod konkretną firmę, zamieszczenie własnego logotypu, dodanie slajdu/slajdów o Państwa działalności.

Nasze szkolenia możemy przekazać w formie paczki SCORM, dzięki czemu mogą Państwo zainstalować je na własnej platformie.

Wycena szkolenia jest przeprowadzana indywidualnie.

Z naszego e-learningu skorzystało już ponad 2.500 osób

 

Nasze doświadczenie to

17

lat działalności
410

audytów zgodności przetwarzania danych osobowych
17500

przeszkolonych osób
2700

liczba przeszkolonych osób w formie e-learningu
900

zadowolonych klientów
Omni Modo

Jesteśmy członkiem Związku Firm Ochrony Danych Osobowych