Omni Modo - eksperci w dziedzinie ochrony danych osobowych

RODO w HR – przetwarzanie danych kadrowych – SZKOLENIE ON-LINE


Szkolenie on-line! Przystępnie, merytorycznie, wygodnie!

15 października 2020, godz. 9:30 – 13:00 

By umożliwić poszerzanie wiedzy i wymianę doświadczeń w formie spotkania zdalnego – zapraszamy na szkolenie:

RODO w HR – PRZETWARZANIE DANYCH KADROWYCH, które prowadzone jest:

  • na żywo (przez dwóch prowadzących) w interaktywnej formule,
  • uwzględniającej ćwiczenia,
  • i zadawanie pytań przez uczestników.

Prowadzący poruszą istotne i aktualne dla pracodawców zagadnienia, wskażą na obszary problemowe oraz dylematy interpretacyjne w obszarze ochrony danych osobowych, a także uwzględnią decyzje i stanowiska Urzędu Ochrony Danych Osobowych, poglądy doktryny i orzecznictwa. Na spotkaniu poruszone zostaną również kwestie wynikające z tzw. nowelizacji sektorowej z maja 2019 r. (zmiany w kodeksie pracy, ustawie o zakładowym funduszy świadczeń socjalnych).

W ramach szkolenia każdy uczestnik otrzymuje:

  • certyfikat poświadczający udział w szkoleniu,
  •  materiały szkoleniowe w wersji elektronicznej,

Cena: 290 zł + 23% VAT

Plan szkolenia:

1. Podstawowe pojęcia (dane osobowe, profilowanie, dane biometryczne, pseudonimizacja);
2. Administrator i podmiot przetwarzający – powierzenie a udostępnienie danych i nadawanie upoważnień;
3. RODO w procesie rekrutacyjnym:
a) obowiązki informacyjne,
b) zakres pozyskiwanych danych,
c) rekrutacje online, portale społecznościowe i agencje rekrutacyjne,
d) rekrutacje ukryte,
e) referencje i kontakt z poprzednim pracodawcą,
f) okres przechowywania CV.
4. RODO w pracy i praca z RODO:
a) dane pracownicze w obrocie gospodarczym,
b) medycyna pracy,
c) zakładowy fundusz świadczeń socjalnych,
d) monitoring pracowniczy.
5. Kontrole trzeźwości i stan epidemii (COVID-19):
a) co można sprawdzać i
b) o co można pytać.
6. Inne formy zatrudnienia i praca tymczasowa:
a) umowy cywilnoprawne,
b) pracownicy tymczasowi.
7. Naruszenia ochrony danych osobowych
a) czym są naruszenia,
b) kiedy, komu i co zgłaszamy.

Jak wygląda szkolenie zdalne?

  • Zgłoszenia na szkolenie można dokonać poprzez formularz „Zapisz się na szkolenie”

lub wysyłając je na adres: szkolenia@omnimodo.com.pl

  • Na 3 dni przed szkoleniem na wskazany w zgłoszeniu adres e-mail, otrzymasz dane do zapłaty z prośbą o jej uiszczenie.
  • Po dokonaniu wpłaty otrzymasz wiadomość z  zaproszeniem na szkolenie wraz  z unikalnym linkiem do platformy.
  • W dniu szkolenia logujesz się do platformy z dowolnego miejsca na dowolnym urządzeniu (komputer, tablet lub telefon).
  • W trakcie szkolenia widać ekran prowadzącego oraz jego samego.
  • Możesz zadawać pytania trenerowi.
  • Materiały otrzymasz w formacie PDF, a certyfikat w wersji drukowanej.
  • Po zakończeniu szkolenia, nie ma możliwości jego ponownego odtworzenia.

Co jest potrzebne od strony technicznej?

  • Komputer z przeglądarką internetową (Google Chrome, Mozilla Firefox, Safari, Microsoft Edge, Opera) lub tablet lub telefon z przeglądarką.
  • Można, ale nie trzeba używać podczas szkolenia wbudowanej kamery lub kamery internetowej, mikrofonu, zestawu słuchawkowego lub podłączonych głośników.

Na wszelkie pytania w sprawie szkoleń odpowiemy pod numerami  telefonów:

+ 48 502 109 114  lub drogą mailową: szkolenia@omnimodo.com.pl

ZAPRASZAMY!

Zapisz się na szkolenie
Drzewa dla klimatu