Omni Modo - eksperci w dziedzinie ochrony danych osobowych

To szkolenie już się odbyło. Zapraszamy na inne nasze szkolenia

RODO w HR – przetwarzanie danych kadrowych – SZKOLENIE ON – LINE


Szkolenie on-line! 

21 maja 2020, godz. 9:00 – 13:00 (w tym 30 min.przerwy)

Kolejny termin: 26 czerwca

By umożliwić poszerzanie wiedzy i wymianę doświadczeń w formie spotkania zdalnego – zapraszamy na szkolenie:

RODO w HR – PRZETWARZANIE DANYCH KADROWYCH, które prowadzone jest:

  • na żywo (przez dwóch prowadzących) w interaktywnej formule,
  • uwzględniającej ćwiczenia,
  • i zadawanie pytań przez uczestników.

Prowadzący poruszą istotne i aktualne dla pracodawców zagadnienia, wskażą na obszary problemowe oraz dylematy interpretacyjne w obszarze ochrony danych osobowych, a także uwzględnią decyzje i stanowiska Urzędu Ochrony Danych Osobowych, poglądy doktryny i orzecznictwa. Na spotkaniu poruszone zostaną również kwestie wynikające z tzw. nowelizacji sektorowej z maja 2019 r. (zmiany w kodeksie pracy, ustawie o zakładowym funduszy świadczeń socjalnych).

W ramach szkolenia każdy uczestnik otrzymuje:

  • certyfikat poświadczający udział w szkoleniu,
  •  materiały szkoleniowe w wersji elektronicznej,
  • wsparcie merytoryczne podczas szkolenia oraz możliwość zadawania pytań do 3 dni po zakończeniu szkolenia*,

*Możliwość zadawania pytań tylko bezpośrednio związanych z tematyką poruszaną podczas szkolenia.

Cena: 90 zł + 23% VAT

Plan szkolenia:

1. Podstawowe pojęcia (dane osobowe, profilowanie, dane biometryczne, pseudonimizacja);
2. Administrator i podmiot przetwarzający – powierzenie a udostępnienie danych i nadawanie upoważnień;
3. RODO w procesie rekrutacyjnym:
a) obowiązki informacyjne,
b) zakres pozyskiwanych danych,
c) rekrutacje online, portale społecznościowe i agencje rekrutacyjne,
d) rekrutacje ukryte,
e) referencje i kontakt z poprzednim pracodawcą,
f) okres przechowywania CV.
4. RODO w pracy i praca z RODO:
a) dane pracownicze w obrocie gospodarczym,
b) medycyna pracy,
c) zakładowy fundusz świadczeń socjalnych,
d) monitoring pracowniczy.
5. Kontrole trzeźwości i stan epidemii (COVID-19):
a) co można sprawdzać i
b) o co można pytać.
6. Inne formy zatrudnienia i praca tymczasowa:
a) umowy cywilnoprawne,
b) pracownicy tymczasowi.
7. Naruszenia ochrony danych osobowych
a) czym są naruszenia,
b) kiedy, komu i co zgłaszamy.

Prowadzący: 

Magda Gliwiak

MAGDA GLIWIAK

Aplikant adwokacki, absolwentka Wydziału Prawa i Administracji Uniwersytetu Warszawskiego, a także kierunku Zarządzanie na Akademii Leona Koźmińskiego. Doświadczony audytor oraz szkoleniowiec. Prowadzi szkolenia w j. polskim oraz angielskim. Autorka licznych artykułów oraz opracowań dotyczących prawa ochrony danych osobowych.

Specjalizuje się w zakresie prawa ochrony danych osobowych, szeroko pojętego prawa cywilnego, a także procedury cywilnej. Doświadczenie zdobywała w renomowanych kancelariach prawnych oraz w jednej z wiodących spółek konsultingowych na świecie. Pracowała na rzecz międzynarodowych przedsiębiorstw m. in. z sektora bankowego oraz farmaceutycznego.

Do jej obowiązków należy m. in. dostosowanie działalności organizacji do wymogów RODO oraz bieżąca obsługa klientów, przygotowywanie dokumentacji a także opinii prawnych i prowadzenie szkoleń. W Omni Modo odpowiada za obsługę m. in. jednej z największych na świecie firm kosmetycznych oraz jednego z największych dystrybutorów elektroniki użytkowej w Europie.

Tomasz Osiej

TOMASZ OSIEJ

Radca Prawny, Europejski Rzecznik Patentowy, Partner zarządzający w kancelarii Osiej i Partnerzy, ekspert z zakresu ochrony danych osobowych, własności przemysłowej oraz prawa nowych technologii, a także Wiceprezes Związku Firm Ochrony Danych Osobowych. Absolwent Wydziału Prawa i Administracji Uniwersytetu Warszawskiego oraz Instytutu Prawa Własności Intelektualnej na Uniwersytecie Jagiellońskim. Autor licznych publikacji oraz książek, w tym m.in. „RODO w 15 krokach – Praktyczny Poradnik dla Przedsiębiorców”, „Ogólne rozporządzenie o ochronie danych osobowych. Wybrane zagadnienia” (współredaktor dr Maciej Kawecki). Audytor, prelegent na licznych konferencjach, występujący jako ekspert z zakresu ochrony danych w mediach. Wykładowca na studiach podyplomowych na Uniwersytecie Jagiellońskim.

Jak wygląda szkolenie zdalne?

lub wysyłając je na adres: szkolenia@omnimodo.com.pl

  • Na 3 dni przed szkoleniem na wskazany w zgłoszeniu adres e-mail, otrzymasz dane do zapłaty z prośbą o jej uiszczenie.
  • Po dokonaniu wpłaty otrzymasz wiadomość z  zaproszeniem na szkolenie wraz  z unikalnym linkiem do platformy.
  • W dniu szkolenia logujesz się do platformy z dowolnego miejsca na dowolnym urządzeniu (komputer, tablet lub telefon).
  • W trakcie szkolenia widać ekran prowadzącego oraz jego samego.
  • Możesz zadawać pytania trenerowi.
  • Materiały otrzymasz w formacie PDF, a certyfikat w wersji drukowanej.
  • Po zakończeniu szkolenia, nie ma możliwości jego ponownego odtworzenia.

Co jest potrzebne od strony technicznej?

  • Komputer z przeglądarką internetową (Google Chrome, Mozilla Firefox, Safari, Microsoft Edge, Opera) lub tablet lub telefon z przeglądarką.
  • Można, ale nie trzeba używać podczas szkolenia wbudowanej kamery lub kamery internetowej, mikrofonu, zestawu słuchawkowego lub podłączonych głośników.

Na wszelkie pytania w sprawie szkoleń odpowiemy pod numerami  telefonów:

(22) 616 25 70,  + 48 502 109 114  lub drogą mailową: szkolenia@omnimodo.com.pl

ZAPRASZAMY!

Drzewa dla klimatu